Studentizine

Studentizine 106

StudentsLeague Finale, feestelijke thriller op stapel!

Studentenclubs en sport; hetlijkt misschien een onwaarschijnlijke combinatie, maar op maandag 18 april bewijzen de twee best voetballende Antwerpse studentenclubs graag het tegendeel op de velden van KV Luchtbalboys. Tijdens de ongetwijfeld spannende finale van de StudentsLeague geven zij het allerbeste van hun fysieke en technische kunnen voor de ultieme bekroning.
Een jaar lang hebben 18 clubs elkaar alle kanten van het -al dan niet groene- grasveld laten zien met als enige doel het verwerven van de felbegeerde wisselbeker en de bijhorende vaten.
Wil je komen supporteren voor een van deze wereldclubs in wording, of gewoon meegenieten van een sfeer van voetballende,zingende,juichende,tierende en Bengaals vuurwerk afstekende studenten, dan ben je van harte welkom vanaf 19.00 aan de Columbiastraat in Antwerpen.
De inkom is gratis en er wordt afgetrapt om 20u30. Meer info ? www.studiant.be/studentsleague

Duizenden Groninger studenten in gevecht op Grote Markt

Groningen heeft op 6 april een bijzonder wereldrecord terug veroverd op Amerika. Daar zorgden duizenden studenten voor tijdens een massale vechtpartij. Het grootste kussengevecht ter wereld zorgde ervoor dat de Grote Markt er na afloop sneeuwwit bij lag.
Op de Grote Markt gingen aan het eind van de middag 2977 studenten en andere belangstellenden elkaar gedurende enkele minuten met kussens te lijf.
Het wereldrecord stond tot dusver op naam van het dorpje Dodgeville in de Verenigde Staten. Aan het gevecht daar deden 2773 mensen mee. Om het record te verbeteren, moesten de kussens een grootte hebben van minimaal 50 bij 60 centimeter. De drieduizend goedgekeurde kussens werden met behulp van geld van de gemeente gekocht.
Het gevecht vond plaats onder de ogen van vier onafhankelijke juryleden. Het record wordt opgestuurd naar het Guinness Book of Records. De vechtpartij werd financieel mede mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Groningen. In elk geval leverde de vechtpartij fraaie beelden op en droeg ze bij aan de beeldvorming van Groningen als vrolijke studentenstad.
Op drie mei aanstaande doen de studenten in Leuven op het Ladeuzeplein een gooi naar het record, om het mogelijks twaalf dagen later alweer in te moeten leveren.
Op zondag 15 mei doet VVKS St- Aloysius namelijk een poging om het Kussengevechtrecord alweer scherper te stellen. Daar zijn ook 2 helikoptervluchten te winnen.
Meer informatie op www.alowis.be

Studenten lanceren bierpetitie.

De bierliefhebbers onder ons hebben het ongetwijfeld al gemerkt: de fiere stier, die woest steigerde op het etiket van ons favoriete pintje, het dappere beest dat wij ontembaar achtten... is een luie os geworden. De stier durft ons zelfs niet meer recht in de ogen kijken.
Daarom werd een studentikoze petitie opgestart met als nobele missie: aan het Inbev-management duidelijk maken dat zij het recht niet hebben om aan de 25 favoriete centiliters van de Belg te komen!!!
Bierdrinkers aller landen, verenigt U, opdat onze achterkleinkinderen ook nog zouden mogen genieten van een pint met een fiere stier op het etiket!
Red de Jupiler-stier en teken deze petitie!
De Belgische bierliefhebbers danken U!
(U mag deze tekst met een korrel zout nemen... of nog beter, met een frisse Jupiler!) www.petitiononline.com/jupiler5 .

Cantus, hoe maak je er een succes van?

De cantus behoort tot de oudste tradities van het studentenleven. Om de kersverse praesidia in staat te stellen de knepen van het vak te leren, organiseert Studiant op 9 mei aanstaande in de Wagetol op de Antwerpse Stadswaag het eerste cantorenconvent van het volgende academiejaar. Ben je kersvers Cantor, praeses, schachtenmeester of liefhebber van een cantus? Maak dan van de gelegenheid gebruik om aan deze workshop deel te nemen, en zorg ervoor dat je weet hoe het hoort, hoe het kan en wat de fijne kneepjes zijn om in plaats van een liederlijke bralpartij een geslaagde clubavond te organiseren. Inschrijven kan door een mailtje te sturen aan info@cantorenconvent.be. Geef vooral ook op hoeveel deelnemers van je club zullen meekomen.
Na de opening van het academiejaar vinden er weliswaar nog cantorenconventen plaats, maar dit eerste mag je vooral niet missen!

Win gratis filmtickets en geef jouw mening over online kranten!

Amelie Lozie is laatstejaarsstudente Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel.
Momenteel is ze volop bezig aan haar thesis, die handelt over jongeren en online kranten. Meer bepaald wil ze nagaan hoe de relatie tussen die twee is (lezen jongeren wel online kranten, en zo ja welke, waarom/niet enz.), maar ook wat denken ze over online kranten en online nieuwsmedia in het algemeen.
Zij onderzoekt dit thema aan de hand van online enquêtes die uiteraard ingevuld zouden moeten worden door jongeren. Haar doelgroep is meer bepaald de 16- tot 24-jarigen.
Zij wil de enquête graag afsluiten op zondagavond 24 april 2005, en verloot tussen alle volledig ingevulde vragenlijsten 10 keer 2 filmtickets!
De enquête is te vinden op: www.winkelkarretje.be/enquete

Braziliaans bier voor de Belgen?

Deze maand lanceert Inbev bij ons een nieuw bier uit Brazilië: Brahma. Inbev kennen we beter als Interbrew, dat zijn naam veranderde na een fusie met het Braziliaanse Ambev.
Inbev lanceert het nieuwe bier in 15 landen en België mag de spits afbijten. Brahma is volgens de brouwer een "licht en verfrissend bier met een heldere afdronk en een nasmaak van papapja". Het bier heeft een alcoholpercentage van 4,8 procent.
De doelgroep van deze nieuwe drank zijn trendy jongvolwassenen. Het bier moet een alternatief zijn voor wijn of frisdrank. Het is de bedoeling dat dit bier ook de liefhebbers van alcopops kan verleiden.
Het nieuwe bier is niet goedkoop. Op café betaal je 2 euro voor een flesje van 33cl. Een kratje van vier flesjes gaat in de supermarkt net geen vier euro kosten.
Brahma heeft ook een website. Je kan de reclame rond het nieuwe bier bekijken op www.brahma.com .
Liesbet Corthout

Maandag 25 april 2005 : Lintenavond II

Maandag 25 april is het weer zover : Studiant verwent dan alle praesidiumleden die dit jaar het Vlaamse studentenleven hebben grootgemaakt en alle nieuwe praesidiumleden die de doorsnee student volgend jaar nog beter zal entertainen op een gratis avantpremière in Metropolis Antwerpen. Natuurlijk voorzien achteraf we ook het nodige gerstenat om jullie eeuwige dorst te lessen in de vorm van enkele gratis vaten.
Stuur dus snel een mailtje naar lintenavond@studiant.be om zeker te zijn van je plaatsje en laat meteen ook weten met hoeveel praesidiumleden jouw club zal aanwezig zijn.
Meer info kan je vinden op www.studiant.be/lintenavond waar we binnenkort ook de film zullen bekend maken.
Wees er snel bij !

25 gratis vaten voor een cantus hit !

Brouwerij PALM daagt de Vlaamse studenten uit ! Indien we binnen dit en enkele weken de “Cantus Song” van de groep “@fundum” (opgenomen in samenwerking met een heleboel studentenclubs) in de top tien van de Ultratop 50 krijgen, geeft PALM maar liefst 25 vaten weg op een groot studentenfeest dat er ter gelegenheid hiervan georganiseerd wordt.
De “Cantus Song” in de charts krijgen levert ook het voordeel op dat de studentenclubs, en meer bepaald het fenomeen “cantus” in een positief daglicht in de media zullen komen en dat de cantusliederen op de radio gedraaid zullen worden.
Want… een hit levert media aandacht op !
Je vindt de cd met de “Cantus Song” vanaf nu in zowat alle platenzaken, maar in Free Record Shop kan je hem nu aan de spotprijs van 2,99 € krijgen ! Zijn er winkels waar hij niet te vinden is ? Mail het door naar at-fundum@skynet.be Is de “Cantus Song” uitverkocht ? Bestel hem dan en zorg ervoor dat de “Cantus Song” de volgende weken tussen Moby, Anouk, Clouseau en Schnappi prijkt ! Maak er een hit van en haal de 25 vaten Palm binnen !! Waar en wanneer er gratis gedronken kan worden maken we over enkele weken bekend…
DE CANTUS SONG :
De “Cantus Song” werd opgenomen in nauwe samenwerking met een heleboel Vlaamse studentenclubs. Na een enquête bij meer dan 100 studentenclubs bleek dat er drie cantusliederen bijzonder populair zijn en op zowat elke cantus gezongen worden : The Wild Rover , Cockles and Mussels en The Drunken Sailor. Onder leiding van producers Yannic Fonderie en Marc Cortens werd hiervan een medley gemaakt.
Maar… geen cantus zonder ‘Io Vivat’ , dus ook dat cantuslied werd in de medley opgenomen.
Om de “Cantus Song” nog wat extra sfeer te geven werd beroep gedaan op vertegenwoordigers van 13 studentenclubs om samen een groot studentenkoor te vormen. En het resultaat is een warme en gemoedelijke meezinger die niemand onberoerd zal laten. De “Cantus Song” zal vanaf nu op elk studentenfeest voor de nodige sfeer zorgen !
Contactgegevens : www.at-fundum.be (hier kan je een compilatie horen en mag je de hoes en het Palm-logo downloaden om op jullie site te zetten!)
Mail : at-fundum@skynet.be

Brusselse studenten willen Theodore Verhaegen als grootste Belg!

De Studenten van de Folklore Academie Prometheus zijn een actie begonnen in het kader van de verkiezing van de grootste Belg. Wij geven hun oproep integraal weer.
"Beste Kringen, sympathisanten en andere mensen, Als u de laatste paar maanden niet hebt doorgebracht in een atoomschuilkelder ver weg van alles en iedereen, zal het u vast niet ontgaan zijn dat de VRT begonnen is met de verkiezing van 'de grootste Belg'. Een commissie 'wijzen' heeft een lijstje gemaakt van 100 ( www.degrootstebelg.be/dgb_master/100belgen/dgb_overzicht_lijsten/index.shtml) politici, wetenschappers, sporters, zangers en andere mensen die ze belangrijk vonden in de Belgische geschiedenis.
Het grote publiek mag nu nog 11 mensen toevoegen aan de lijst van 'belangrijke Belgen'. Nu menen wij te mogen stellen dat er een naam is die niet mag ontbreken op die lijst. Een naam van een figuur die wij allemaal kennen, die wij zo eens per jaar vieren rond de 20e november; u raadt het goed, wij willen Verhaegen op die lijst. Niet alleen was het een groot politicus, iemand die het katholieke establishment (waar zelfs zijn familie toe behoorde) nu en dan eens een sneer gaf maar vooral was hij de oprichter van onze universiteit! Samen met nog anderen lag hij aan de basis van de ULB, waar later ook de VUB uit voorkwam (en wat uit die universiteiten niet allemaal gekomen is ... )
Wij zouden jullie dus allemaal willen vragen, trek naar www.degrootstebelg.be ,log in/maak een login aan, heb geduld met de VRT en hun moeizaam proces, en stem als de bliksem op Pierre Theodore Verhaegen.
Aarzel alvast niet om ook uw medestudenten, kringgenoten, familie, mensen met eenzelfde gedachtegang en uw bomma uit te nodigen om hun steentje bij te dragen en Verhaegen naar omhoog te stuwen. Kopieer deze post op fora, mailinglijsten en waar u maar kan!
Amici Semper Floreant,
Gaudeamus,
en elk zijn dag!
Klaas Chielens
Consul Primus 2004-2005
Folklore Academie Prometheus
http://igweb.vub.ac.be/FA/, http://igweb.vub.ac.be/FA/forum/

Do you feel the need for a job?

Expectra, Exselsia, Sapphire, Insel
Al deze firma's maken deel uit van de Expectra Group. Ben je gespecialiseerd in een bepaald vakgebied en wil je deze specialisatie ten volle benutten in je droomjob, bekijk dan de websites.
Specifiek naar studenten kan de Expectra Group een totaaloplossing bieden. Zo is bijvoorbeeld Exselsia gespecialiseerd in de domeinen;
• Reception Desk Management & Support
• Event & Sales Support
• Office & Call Center support
www.expectra.be
NIEUWS:
Voor de afdeling Event & Sales support is Exselsia permanent op zoek naar hostessen en hosts voor onthaal, promotie, sampling, animatie, kinderanimatie enz. Daarnaast zijn demonstrateurs en demonstratrices met een goede commerciële input van harte welkom. Heb je eerder een affiniteit met events en ervaring in de organisatie en coördinatie van evenementen, aarzel dan ook niet langer en neem contact met ons op.
www.exselsia.be

Bitsige reactie na verbod op kilts in Cambridge.

Schotse studenten mogen geen kilt meer dragen op de plechtigheden van de universiteit. De bedoeling is ervoor te zorgen dat iedereen als gelijke verschijnt, zo mogen onder andere ook militaire studenten niet langer in uniform komen opdraven.
Volgens woordvoerders van de universiteit worden op deze manier de regels voor de plechtigheden, die al lang bestonden, nu eindelijk in de praktijk gebracht.
Hoe het verbod op tartan en uniform te rijmen valt met de voorziene uitzondering voor Islamitische religieuze kledingstukken, kon men dan weer niet direct verklaren.
Studenten, traditieliefhebbers en politici zijn in elk geval behoorlijk in hun wiek geschoten over de beknotting van de persoonlijkheidsuiting. Veel Schotse studenten zijn vastbesloten toch in hun nationale klederdracht naar de plechtigheden van de universiteit te komen.

Grootste waterballonnengevecht.

Terwijl de Leuvense studenten nog in volle voorbereiding zijn van hun wereldrecordpoging, deden ze vorige week in Brasschaat alvast een gooi naar een ander wereldrecord.
Op het Sint-Michielscollege hebben ze de speelplaats herschapen in een gigantisch slagveld voor een grote veldslag met waterballonnen. 1.116 leerlingen deelden zich op in twee partijen, met een neutrale zone van 10 meter. Na het startschot door J.M. Pfaff, vlogen 10.882 waterballonnen over en weer, voldoende voor een absoluut wereldrecord. Na drie minuten was de speelplaats dan ook herschapen in een gigantisch waterballet, en kon de vaststellende notaris zijn verslag maken.
Het blijft nog wel even spannend, want een aantal van de jongere leerlingen gingen na afloop de heel gebleven waterprojectielen oprapen in de neutrale zone, en de vraag is of de mensen van het Guinness Book of Records daar geen aanstoot aan zullen nemen.