Studentizine

Studentizine 110

Zit er nieuws in je scriptie?

Elk jaar opnieuw kost het duizenden studenten bloed, zweet en tranen om een afstudeerscriptie af te leveren. En elk jaar weer verdwalen de meeste van die werkstukken voorgoed in de catacomben van onze academische instellingen. De Vlaamse Scriptieprijs wil graag een aantal scripties van dit droevige lot redden. Veel scripties verdienen immers een breder publiek. Daarom looft ze elk jaar een geldbedrag van 3.500 euro uit. Studenten sturen hun scriptie naar de Vlaamse Scriptieprijs, vergezeld van een publiceerbaar of 'journalistiek' artikel dat een synopsis is van die scriptie. De winnaar krijgt 2.500 euro. Het artikel kan gepubliceerd worden in een aantal Vlaamse kranten. Of misschien vist een uitgeverij de scriptie wel op en overweegt ze om het werk te publiceren.
Breed publiek
De Vlaamse Scriptieprijs biedt jongeren de kans om hun onderzoek aan een breder publiek uit te leggen. Het zet hen aan om hun scripties, thesissen, eindwerken of verhandelingen in een leesbaar, toegankelijk en publiceerbaar artikel te gieten. Met andere woorden, de Scriptieprijs helpt mee aan het vulgariseren van afstudeerprojecten in hogescholen en universiteiten. Het biedt sommige studenten extra perspectieven. De genomineerde scripties krijgen immers aandacht in diverse media. Het biedt het publiek de mogelijkheid om kennis te maken met een staalkaart van wat leeft onder de Vlaamse studenten.
Literaire non-fictie
De Vlaamse Scriptieprijs stimuleert een nauwelijks bestaand genre in de Vlaamse literatuur: de literaire non-fictie. Uitgevers kunnen door die prijs het bovendrijvend talent snel en op een structurele wijze opvissen. De boekenuitgevers leveren twee leden van de vijfkoppige jury. De twee andere juryleden worden gerekruteerd uit de periodieke pers en de dagbladpers.
Interesse van de kranten en tijdschriften
De Vlaamse Scriptieprijs biedt een mogelijkheid aan kranten en tijdschriften om kwaliteitsvolle stukken te publiceren over thema's die jongeren interesseren en door jongeren werden geschreven. Door de prijs zullen media zich nog meer interesseren in wat jongeren studeren en wat het resultaat is van hun studies.
Op basis van een ingezonden journalistieke weerslag van de scriptie - in de vorm van een leesbaar, toegankelijk en publiceerbaar artikel - maakt de jury van de Vlaamse Scriptieprijs een preselectie. De vijf genomineerden krijgen achteraf een tribune in een aantal Vlaamse kranten. De scripties zullen en kunnen uit alle onderzoeksdomeinen komen. Om er enkele te noemen: cultuur, sport, media, economie, toerisme, rechten, leefmilieu, onderwijs, huisvesting, geschiedenis, archeologie, welzijn, gezondheid, ... .
Werkwijze en timing
De student stuurt een exemplaar van zijn of haar scriptie naar de Vlaamse Scriptieprijs en dit voor 1 oktober 2005. Let wel, de student moet dit academiejaar afstuderen en bovendien slagen voor zijn eindexamen én thesis. De student vergeet niet om zijn gegevens en coördinaten erbij te voegen. De genomineerden worden bekend gemaakt in de loop van november. De bekendmaking van de winnaar zal in de Koninklijke Academie voor de Nederlandse Taal- en Letterkunde te Gent plaatsvinden.
Scriptiebank
De ingezonden scripties worden na de jurering overgedragen aan de Vlaamse Scriptieprijs die ze verzamelt in de Scriptiebank. Zo bevat deze bank in de toekomst vele honderden scripties. Die zal het publiek via de website kunnen doorzoeken op trefwoord, auteur of titel. Een prima en gratis databank voor iedereen. www.scriptiebank.be
Alle info: De Vlaamse Scriptieprijs - T 02 705 59 19 - E info@scriptieprijs.be - www.scriptieprijs.be
Onder de auspiciën van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten en de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde.
Met de steun van het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek, Radio 1, Lanier, Klasse en Job@

Straffen, buitengooien of . hergo

Streng straffen of uit de school verwijderen. Dat is zowat het standaard antwoord op ernstige incidenten met leerlingen, zoals diefstal, vandalisme, aanhoudend pesten.
Maar nu is er ook 'hergo', herstelgericht groepsoverleg op school. Het systeem haalt zijn inspiratie uit de juridische sector. Dader, slachtoffer, mensen uit hun achterban en goed voorbereide begeleiders komen samen en praten het incident op een heel geleide manier uit. De dader leert de volle impact van zijn daden kennen en krijgt de kans iets goed te maken: het slachtoffer verwerkt zijn trauma beter. Doel is de aangerichte schade zoveel mogelijk herstellen. Begeleid door een onderzoeksteam van de KULeuven testten twaalf Vlaamse CLB'ers en leerlingenbegeleiders in 2002 het systeem uit op school. Na elf hergo's zeggen 57 deelnemers dat ze er opnieuw voor zouden kiezen, slechts drie deelnemers kiezen liever voor straf. Maar of een hergo slaagt, staat of valt uiteraard met de deskundigheid van de begeleiders.
www.ond.vlaanderen.be/obpwo/projecten/2001/samenvatting0101hergo.htm

Scheldende leraar in de hitparade?

Een informaticastudent van de Karel de Grote-hogeschool in Antwerpen, Joery Lemmens (19), heeft de scheldtirades van zijn docent wiskunde op een technobeat gezet en doorgestuurd naar medestudenten. Dit nummer, The Racker Song, was uiteindelijk op 8 juni landelijk te horen op Studio Brussel.
Joery Lemmens: "Iemand uit mijn klas had een les van hem op band opgenomen en enkele scheldtirades per e-mail rondgestuurd. Ik heb die fragmenten op een technobeat gezet en het resultaat doorgestuurd naar mijn klasgenoten. Een paar dagen later dook de sample plots overal op, van allerhande websites tot uiteindelijk Studio Brussel, via een grapjas die zich voor Phil Bosmans uitgaf." Phil Bosmans is onder andere het boegbeeld van de antivloekcampagnes.
De student is overigens niet ontevreden over de didactische vaardigheden van de wiskundeleraar. "Integendeel. Maar mijnheer De Racker staat al langer bekend vanwege de scheldtirades aan het adres van zijn studenten." De hogeschool zelf vindt dat dit niet door de beugel kan. De betreffende leraar kon naar verluidt de humor er wel in zien.
http://jorisvandael.be/weblog/?itemid=23

Meisje bijna in coma door te veel energiedrank

Een 13-jarig meisje uit Amersfoort heeft zoveel energiedrank gedronken dat ze bijna in coma raakte. Om precies te zijn dronk ze twintig blikjes energiedrank in 24 uur tijd.
Het meisje had de drank ingeslagen bij een supermarkt tijdens een schoolkamp. Door de drank was ze de hele dag hyperactief, maar eenmaal thuisgekomen zakte ze in elkaar. De Telegraaf schrijft dat het meisje aan de dood is ontsnapt. Het hart had door de overdosis cafeïne ook op hol kunnen slaan.

Meer buitenlanders krijgen Vlaamse studiebeurs

Vanaf volgend academiejaar kunnen vier extra groepen buitenlandse studenten aanspraak maken op een Vlaamse studiebeurs. Daardoor zal het aantal beursstudenten in het hoger onderwijs stijgen tot ongeveer 36 500. Dat is 24% van het totale aantal studenten. De Vlaamse Regering biedt daarmee een antwoord op de Europese wetgeving en rechtspraak. De extra kost van ongeveer 500 000 euro wordt opgevangen binnen de bestaande enveloppe voor studietoelagen.
De vier nieuwe categorieën die in aanmerking komen voor een studiebeurs, zijn:
- kinderen van een EU-burger die in België werkt of gewerkt heeft als zelfstandige
- EU-studenten die zelf in België werken of gewerkt hebben als werknemer of zelfstandige
- EU-studenten die al 5 jaar onafgebroken in België verblijven
- slachtoffers van mensenhandel.
Het departement Onderwijs schat dat de nieuwe regels zullen zorgen voor 330 extra aanvragen. www.ond.vlaanderen.be/nieuws/2005p/0603-studiebeurs.htm

Jongeren spieken hightech!

In Athene werden zaterdag drie jongeren gearresteerd op beschuldiging van spieken op een universitair toegangsexamen. Ze hadden een draadloze camera verstopt in een pen.
De politie werd verwittigd van het opzet door de directeur van de Atheense middelbare school waar het wiskunde-examen werd gehouden. Hij had een antennekabel aangetroffen die liep van de schoolpoort tot enkele naburige bosjes.
Twee jongeren van 20 en 24 jaar hadden 's nachts een laptop in de bosjes verstopt om hun 19-jarige kompaan te helpen spijbelen. De 19-jarige wou de miniatuurcamera gebruiken om de examenvragen door te sturen naar de computer. Zijn vrienden zouden hem dan de antwoorden doorzenden via een oortje verbonden met zijn gsm.
Na hun arrestatie bekende het trio ook een eerdere spieksessie op het examen biologie van 26 mei. Daar hadden ze de vragen van studenten die het examen al hadden afgelegd weten te bemachtigen, en de antwoorden doorgebeld via hetzelfde gsm-met-oortje-systeem.

13-jarige pleegt zelfmoord om in cyberspace te komen

Xiao Yi van 13 jaar oud uit Tianjin in China sprong gisteren van de 24e verdieping van een gebouw om op deze manier zelfmoord te plegen. In vier achtergelaten brieven deed hij zich voor als een karakter uit een computergame die hij vaak speelde. In deze brieven vertelde hij dat hij op deze manier drie vrienden uit het spel in het paradijs zou ontmoeten. In geen van de vier brieven vermeldde hij echter zijn ouders.
Volgens zijn ouders was Yi zwaar verslaafd aan gamen en gedroeg hij zich de laatste tijd als een drugsverslaafde. De laatste keer dat ze hem in een cybercafé vonden had hij bijvoorbeeld al twee dagen niets gegeten. Zijn vader verklaarde dat Yi een goede student was en op elk examen hoge punten scoorde, totdat hij begon te gamen. In Peking maakt men zich grote zorgen over het fenomeen Internet Addiction Disorder (IAD). Volgens een onderzoek onder 600 studenten in Beijing blijkt dat 88% van de studenten wel eens een computerspel speelt. Ongeveer 23% van deze studenten speelt drie tot zes uur per dag en 8% heeft wel eens meer dan 20 uur achter elkaar een computerspel gespeeld.
Volgens Liu Min, woordvoerder van de China Software Industry Association, staan de studenten onder grote druk en zullen ze daarom sneller een computerspel gaan spelen om te relaxen. In de virtuele wereld kunnen de studenten meer zelfvertrouwen krijgen en zullen ze ook sneller tevreden met zichzelf zijn. Ongeveer 80% van de spellen in China komen uit het buitenland en de helft hiervan bevat veel geweld wat van slechte invloed is op de jongeren aldus de Chinese regering. China heeft maatregelen getroffen om te zorgen dat er minder gewelddadige games uit het buitenland naar China komen. Een speciale commissie werd opgezet door het ministerie van cultuur om de games die uit het buitenland komen te beoordelen.
Gaat die commissie ook de gevechtsfilms censureren, want daar wordt bepaald ook niet op een litertje bloed gekeken?

Minstens 91 doden bij overstroming Chinese school.

Het dodental van de overstroming van een school in het noordoosten van China is ondertussen opgelopen tot minstens 91 mensen. Onder de slachtoffers bevinden zich 87 kinderen. Dat hebben de Chinese autoriteiten zondag bekendgemaakt.
De basisschool in de gemeente Ningan, in de provincie Heilongjiang, werd vrijdag overstroomd toen een bergriviertje naast de school aanzwol tot een kolkende watermassa. Op dat ogenblik waren er 352 scholieren tussen 6 en 14 jaar en 31 leerkrachten aanwezig.
Zowat 1.000 paramilitairen en 400 arbeiders blijven onverminderd zoeken naar vermisten. In ziekenhuizen in de buurt worden nog 25 geredden verzorgd. De overstroming werd veroorzaakt door zware regenval in de voorbije dagen. Daarbij werden nog 55 huizen in zeven naburige gemeenten vernield. 1.300 ha landbouwgrond staan onder water en 1.800 mensen zijn direct getroffen. (Belga)

Studenten bouwen recordbrug van bierbakken

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, verenigd in de studentenverenigingen Koers en SUPport, bouwen deze week een brug over de Dommel met meer dan 12.000 lege bierbakken. Ze willen daarmee het wereldrecord verbeteren dat nu nog op naam staat van Twentse studenten. Die bouwden ooit een brug met een overspanning van 7,60 meter en een hoogte van zes meter. Ruim honderd Eindhovense studenten proberen nu in drie dagen tijd een brug te bouwen met een overspanning van 16 meter en een hoogte van 12 meter.
De bouw begint maandag en moet woensdagmiddag klaar zijn.
Op de website van de twee verenigingen kan je het ontwerp bekijken, de vorderingen van nabij volgen, en veel meer, écht wel de moeite! www.bierkrattenbrug.tk

Studenten crashen met balkon.

In het Gelderse Lent bij Nijmegen zijn voorbije week twaalf, voornamelijk buitenlandse, fuivende studenten door het balkon gezakt waarop ze stonden. Het kleine balkon, op de eerste verdieping van een studentenhuis, bezweek onder het gewicht van de jongeren. Niemand raakte ernstig gewond.
De verwondingen van de studenten variëren van botbreuken tot schaafwonden en flinke kneuzingen. Bouw- en Woningtoezicht stelde ‘s anderendaags al een onderzoek in. Op het eerste zicht werden geen bouwkundige gebreken vastgesteld, en zou het ongeval in de eerste plaats te wijten zijn aan overbelasting.

Scholier gooit bom in klas.

Op een school in het Japanse Hikari zijn minstens 53 personen gewond geraakt, doordat een 18-jarige medescholier een explosief de klas ingooide. De verdachte is opgepakt. Het explosief bestond uit een soort van Molotov-cocktail, een glazen fles met vuurwerk als ontsteking erin, aldus de politie.
Een jongen liep door de bomfragmenten ernstige verwondingen op aan buik en benen. Een aantal andere leerlingen klagen over misselijkheid, oorpijn en pijn aan de ogen door de harde klap. Zij zijn opgenomen in twee ziekenhuizen in de buurt. Op het moment dat de bom afging, bevonden zich zo'n 40 leerlingen en 13 anderen in het lokaal. De dader kon door toegesnelde leerkrachten overmeesterd worden, en heeft inmiddels bekend het explosief gemaakt en in de klas te hebben gegooid. Over het motief wou de politie nog geen uitspraken doen.
Mainichi Shimbun.

Borsten op veiling...

De 25-jarige studente Cat Camp uit Manchester heeft haar borsten te koop aangeboden op de overbekende veilingsite eBay. De hoogste bieder mag haar borsten als advertentieruimte gebruiken tijdens het Glastonbury Festival.
Inmiddels heeft ze al een aantal aantrekkelijke aanbiedingen gehad van een woonwinkel, verschillende websites en een man die zo z'n vriendin ten huwelijk wilde vragen. De studente fotografie geeft 10 procent van haar verdiensten aan de 'Breast Cancer Campaign'. Met het geld dat ze nog overhoudt wil ze haar ticket terugverdienen, en misschien zelfs nog extra geld aan de actie overhouden.
Mocht het overigens regenen dan zal ze een paraplu dragen, zodat de advertentie niet van haar lichaam afregent. Als het te koud is om topless rond te lopen, dan zal ze het bod alsnog weigeren, kwestie van geen borstvalling op te scharrelen.
Ook de vriend van het meisje heeft zijn borstruimte ter beschikking gesteld aan de hoogste bieder. Hij ontving echter slechts pas één bod, van een tuincentrum. Zijn advertentieruimte is dan ook veel minder welgevormd.

Ontgroening loopt bijna fataal af.

Een ontgroening in Groningen is vorige week een 21-jarige student bijna fataal geworden. Hij had naar eigen zeggen "een liter of zes" plat water op, kreeg een zware epileptische aanval en raakte daarna buiten bewustzijn. Anderhalve dag later kwam hij weer bij op de afdeling intensieve zorgen.
De ontgroening werd uitgevoerd door de kroegcommissie van studentenvereniging Albertus Magnus. "Zij bepaalden hoe ver ze gingen. Een beetje water drinken kan geen kwaad, dacht ik. Steeds als ik een ronde van een spel verloor, moest ik een glas in één keer leegdrinken", vertelt de student die verder anoniem wil blijven.
Artsen stelden bij hem een watervergiftiging vast. Of hij blijvend letsel over zal houden is nog niet bekend.
Na het onderzoek stelde de politie dat er geen sprake is van een strafbaar feit, omdat de betrokkenen blijkbaar niet op de hoogte waren van de gevaren van het drinken van vele liters water. Overmatige waterconsumptie onttrekt aan het lichaam immers essentiële zouten en mineralen, waardoor de normale werking van de organen in het gedrang komt. Bij nogal wat diëten wordt de nadruk gelegd op het drinken van véél water, waardoor bij vele mensen de perceptie is ontstaan dat je amper water genoeg kan drinken, niet dus! Ook is het zo dat de individuele lichamelijke conditie een prominente rol speelt, aldus de politie. Een ander zou heel anders gereageerd kunnen hebben op zoveel vocht.

Bloed geven of strafstudie!

Een deel van de gestrafte leerlingen van de Los Alamitos middelbare school in het Amerikaanse Californië geven bloed om aan andere straffen te ontsnappen. De school biedt haar leerlingen de keuze: een zaterdag strafstudie of bloed geven.
Student Steven Butler is alvast zeer te spreken over het initiatief. Hij vindt bloed geven veel minder pijnlijk dan te moeten nablijven. In de studiezaal mogen de leerlingen immers niet spreken en moeten ze stilzitten. Daarmee vergeleken is een kleine prik en een beetje bloed aftappen niets.
Voor de eerste keer waren alvast een vijftigtal leerlingen dezelfde mening toegedaan.
Het 'bloed-in-de-plaats-van-nablijven' is een nieuw concept voor Aura Spencer van het Amerikaanse Rode Kruis. "Ik wou dat meer scholen dit deden, je kan je zaterdag opgeven of een beetje bloed om een leven te redden."WGAL channel.

Bedreiging op Nederlandse scholen: vaker dan gedacht!

Uit een recente enquête onder 614 Nederlandse schooldirecteuren is gebleken dat geweld van ouders tegen personeel op basisscholen vrij frequent voorkomt. De afgelopen drie jaar zijn leraren op duizenden basisscholen door ouders bedreigd, terwijl op vele honderden scholen geweld is gebruikt.
Het geweld tegen docenten komt veel vaker voor dan uit cijfers van de Onderwijsinspectie naar voren komt, aldus de Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS), die het onderzoek uitvoerde. De inspectie gaat ervan uit dat niet meer dan twee procent van de basisscholen te maken heeft met fysiek geweld, en een kleine dertig procent met beledigingen en bedreigingen.
37 Procent van de ondervraagden gaf echter aan dat er de afgelopen drie jaar minstens één keer sprake is geweest van bedreiging door ouders, waarvan liefst zeven procent vaker dan drie keer met bedreiging te maken kreeg.
Elf procent van de directeuren gaf aan te maken te hebben gehad met ouders die fysiek geweld gebruikten. Drie procent hiervan zei vaker dan één keer hiermee geconfronteerd te zijn. Het gaat dan om bijvoorbeeld duwen, stompen, schoppen en slaan, maar ook met voorwerpen gooien en het gebruik van honkbalknuppels wordt niet geschuwd.
In ongeveer de helft van de gevallen werd ook aangifte gedaan bij de politie.

Werkloze econome verkoopt haar ziel.

Na drie jaar van werkeloosheid is Patricia Velazquez, een Chileense econome, ten einde raad. In een ultieme poging toch aan het werk te komen, heeft ze via een internetveiling haar ziel aan de duivel te koop aangeboden. "Mijnheer Duivel, als u te voorschijn komt, hier hebt u een kostbare ziel en absoluut goedkoop", aldus de tekst in de advertentie.
De vrouw, tevens moeder van drie kinderen, vroeg als openingsbod van omgerekend zo'n 3500 euro. De duivel zelf heeft tot op heden nog niet gereageerd, wel kreeg de vrouw andere reacties. Zo vroeg iemand of 'er garantie werd bij geleverd', terwijl een ander haar ziel wel wilde hebben in ruil voor een tweedehandse auto.

iPod en centen voor terugkeer naar de schoolbanken.

Waar is de tijd dat het vooruitzicht van een diploma en betere jobkansen al ruimschoots voldoende motivatie waren voor jongeren om in de richting van studie en school gestuwd te worden?
Blijkbaar heel ver weg, tenminste als je bekijkt wat Britse jongeren krijgen om hen opnieuw naar school te lokken. Schoolverlaters krijgen een iPod en 150 euro als ze een cursus “leven en werken” gaan volgen, en die studie ook voltooien De cursus heeft tot doel de kansen van voortijdige schoolverlaters op de arbeidsmarkt te verhogen. In de cursus leren ze onder andere een CV samenstellen en effectief solliciteren. Zij kunnen trouwens nog meer centen oogsten als ze bijvoorbeeld een dag gaan werken, of na het afronden van de cursus besluiten een nieuwe, andere lessenreeks te gaan volgen. De school in Bournemouth, die als eerste dit systeem in de praktijk brengt heeft een budget van bijna 1,4 miljoen euro ter beschikking gekregen van de Britse overheid.
De belangstelling is overigens heel groot, maar lang niet iedereen is even gelukkig met dit systeem van “omkooponderwijs”.

Scholen in de Westhoek besparen op elektriciteitsfactuur.

De scholengemeenschap van de Westhoek heeft op een eenvoudige, maar blijkbaar erg doeltreffende manier een steentje kunnen bijdragen aan de vermindering van het energiegebruik. De leerlingen gingen aan de slag om het energiegebruik van de school in kaart te brengen en mogelijke besparingsformules voor te stellen. Zo ontwierpen de leerlingen bijvoorbeeld een geslaagde deurhanger, waarop wordt herinnerd het licht uit te draaien bij het verlaten van het leslokaal. De scholen investeerden in andere lichtbronnen, en sommige klassen werden van lokalen aan de noordzijde van de gebouwen verhuisd naar de zuidkant, met voor de hand liggende voordelen inzake verlichting en verwarming. Het resultaat bleek vrij spectaculair, op de energiefactuur werd liefst 139.000 euro bespaard, bepaald geen kattenpis!

Ethiopische politie pakt honderden studenten op.

De Ethiopische parlementsverkiezingen zijn achter de rug, maar het wordt nog wel een dikke maand wachten op de resultaten, vooral omdat er zo danig veel klachten over verkiezingsfraude zijn. In de voorbije week kwam de bevolking massaal op straat om daartegen te protesteren, en vooral het studentenheir liet zich niet onbetuigd. Ondanks een demonstratieverbod kwamen die studenten in grote getale op straat, en dat lokte uiteraard reacties uit. Vorige maandag demonstreerden ze bij duizenden, maar op het einde van de dag bleek tenminste één tiener dood, verschillende anderen waren gewond door het extreem hardhandige optreden van de “ordediensten” en om en nabij de zeshonderd studenten werden opgepakt en afgevoerd in legertrucks.
In 2001 waren er nog soortgelijke rellen, waarbij destijds minstens 30 studenten om het leven kwamen.

Honderdduizenden bibberen voor “le bac”.

In 1808 ingevoerd onder Napoleon, manu militare verdedigd door de studenten eerder dit jaar, op dit moment nemen 634.168 Franse studenten deel aan het baccalaureaatexamen, dat hen toegang moet verschaffen tot het hoger onderwijs.
Gemiddeld slagen zo’n kleine 80 procent van de deelnemers aan dit examen algemene kennis in de ultieme vuurproef om uit te maken of ze uit het goede hout gesneden zijn om aan een universiteit of hogeschool te studeren. Le bac is een zodanig monument dat mensen, gevraagd naar hun onderwijsniveau, geneigd zijn te zeggen “bac plus quatre”, om aan te geven dat zij een vierjarige cyclus hoger onderwijs hebben voltooid.
Eerder dit jaar wou Gilles de Robien, de minister van onderwijs, besparen door het baccalaureaat af te schaffen, maar ondanks de stress, en ondanks de feitelijke kostprijs van circa 50 euro per student voor de overheid, heeft de vox populi geoordeeld dat dit monument der geestelijke maturiteit in stand diende gehouden te worden.