Studentizine

Studentizine 132

...Welcome To Silent Hill...

Maandag 24 april 2006 is het weer zover : Studiant verwent alle praesidiumleden die dit jaar het Vlaamse studentenleven hebben grootgemaakt en alle nieuwe praesidiumleden die de doorsnee student volgend jaar nog beter zullen entertainen op een gratis avant-première met achteraf enkele vaten gerstenat om jullie eeuwige dorst te lessen.
Nieuw dit jaar is wel dat we, op algemene aanvraag, Lintenavond II laten doorgaan op 4 verschillende locaties, namelijk Kinepolis Leuven, Kinepolis Gent, Kinepolis Brussel en Metropolis Antwerpen, dus elke studentenvereniging vindt wel een zaal in haar buurt om deze Lintenavond mee te pikken ! Indien jullie club niet in één van deze steden gevestigd is, stuur dan zeker een mailtje naar lintenavond@studiant.be met de melding waar jullie komen kijken, zodat we de grootte van de zalen kunnen aanpassen!
Aangezien we, net als ieder jaar, een stormloop verwachten, werken we niet langer met inschrijvingen, maar zullen de eerste aanwezigen in elk complex een plaatsje bemachtigen, dus goed op tijd komen is de boodschap!
Om alles snel te laten verlopen, kunnen jullie reeds op voorhand de praesidiumformulieren invullen en afdrukken, zodat jullie deze bij het aankomen enkel dienen af te geven om in ruil jullie toegangsbandjes te bemachtigen. Vanaf 19u kunnen de formulieren afgegeven worden aan onze stand in Kinepolis, om 20u start de film. Het formulier vinden jullie onder de volgende link : http://www.lintenavond.be/laform.pdf
Na de film tappen we enkele vaten af in een nabijgelegen geheime locatie, waarover u alles verneemt op de avond zelf...
Meer info omtrent de film, de locaties en de hele organisatie kan je vinden op www.lintenavond.be.
Hopelijk mogen we jullie allemaal verwachten in Gent, Leuven, Brussel of Antwerpen !

Webcamzaak in studentenhuis.

De zaak rond de recentelijk ontdekte verborgen webcams in een Amsterdams studentenhuis, blijkt groter dan aanvankelijk gedacht. De recherche heeft vorige donderdag in twee andere steden invallen gedaan. Ook op deze plaatsen werden computers met beeldbestanden, dvd's en camera's in beslag genomen.
In december vorig jaar ontdekten vrouwelijke bewoners van een studentenhuis in Amsterdam twee verborgen webcams op hun kamers. De camera's waren verbonden met computers in het naastgelegen pand. Voormalige bewoonsters van het studentenhuis bleken stiekem met de webcams te zijn gefilmd. De politie viel het naastgelegen pand binnen en trof daar drie computers en een groot aantal bestanden aan. Deze werden in beslag genomen.
Het is nog niet duidelijk wie de camera's en de computers liet draaien. De zolder was via via verhuurd. Bij de politie is het inmiddels duidelijk dat om een professioneel netwerk gaat, aldus een woordvoerder: "Dit beperkt zich duidelijk niet tot het Amsterdamse pand, het is een redelijk professioneel verhaal." In welke steden en wat voor panden donderdag invallen zijn gedaan, wilde hij niet zeggen. Tot op heden zijn geen aanhoudingen verricht.
De politie heeft de in Amsterdam in beslag genomen bestanden de afgelopen vier maanden bekeken en meent "het Amsterdamse plaatje" nu "redelijk compleet" te hebben. Wat er met de beelden van de meisjes is gebeurd, wil de politie niet zeggen. Vanwege de nieuwe vondst is het onderzoeksteam uitgebreid van twee naar vijf man.

Student Movie Artwork Contest

Hou je van film en ben je best wel creatief aangelegd? Dan is de ‘Student Movie Artwork Contest’ echt op je lijf geschreven!

Het principe is eenvoudig: maak vóór 27 april ten laatste een filmaffiche samen met je studentenclub, school, of studentenkring*. Laat je inspireren door je favoriete film en geef de Coca-Cola fles een plaats in het geheel van je afficheontwerp. De 8 winnaars met de mooiste affiches worden beloond met een privé-bioscoopvertoning in 1 van de 8 Kinepolis-bioscopen van hun keuze.
De winnende teams worden verkozen door het publiek en een jury van professionals met o.a. Ann Ceurvels (Actrice), Yann Guyonic (Persattaché, Warner Bros Belgium), Roel Van Bambost (Filmcriticus VRT & AVS), Daniel Van Vlasselaer (Creatiedirecteur, Euro RSCG Brussels), Jan Verheyen (Regisseur van «Team Spirit» en «Buitenspel»),... De gekste projecten zijn welkom, het is dus zeker niet nodig om een krak in Photoshop te zijn om deel te nemen!
Interesse? Klik hier voor het reglement en alle info.
Veel inspiratie en veel succes!
* ( Publieke stemming op www.kinepolis.com/student van 01/05/06 t.e.m. 15/05/06. Wedstrijd voor de studenten van hoger onderwijs.)

Het Boekenfestijn: spectaculair voordeel & gratis boek!

Profiteer van enorm veel voordeel op het Boekenfestijn in XPO Kortrijk van donderdag 4 tot en met zondag 7 mei. Je vindt er een half miljoen boeken en multimedia aan spotprijzen! De inkom én parking voor dit evenement zijn GRATIS.
Met name studenten weten het Boekenfestijn erg te waarderen. Tal van (dier-) geneeskundige boeken, psychologie- en informaticaboeken en boeken voor talloze andere studies zijn hier te vinden. Maar je kan er natuurlijk ook terecht voor literaire werken, hobby- en reisboeken. Kortingen kunnen oplopen tot wel 90%!
Kom langs en snuffel op je gemak rond tussen de lange rijen tafels met boeken, cd’s, cd-roms, dvd’s, enz. Alles is overzichtelijk onderverdeeld in rubrieken als Romans&Literatuur, Wetenschap&Computer, Kunst, Reizen&Landen, Hobbycounter en Culinaire corner.
Daarnaast kan je tegen inlevering van deze bon een gratis boek uitkiezen bij de afdeling ‘Premie’.
De openingstijden van het Boekenfestijn zijn:
Donderdag 4 mei: 10.00 – 21.00 uur
Vrijdag 5 mei: 10.00 – 21.00 uur
Zaterdag 6 mei: 10.00 – 18.00 uur
Zondag 7 mei: 10.00 – 18.00 uur
Meer info: www.boekenfestijn.com

Betoging voor een democratisch en kwalitatief onderwijs, Gent!

Net zoals in Brussel en Antwerpen, komen de lokale studentenraden ook in de Arteveldestad op straat. Op donderdag 27 april komen we vanaf 11u30 samen aan de Blandijn. Meer informatie en axiemateriaal volgt spoedig!
http://vvs-axie.be/node/27

Margorama

Banaliteit op de Meir Sofie, Stefanie en ik lopen door de stad. Met een Fanta in mijn linkerhand, en een lekkere wafel in de andere, slenteren we de Meir af. Er is belachelijk veel volk in’t stad en iedereen is enorm gehaast. Het is ook de dag voor Pasen, misschien dat het daar iets mee te maken heeft. We vervelen ons.
Zuchtend plof ik op zo’n muur van de roltrappen die naar de metro leiden. Een vrouw met een lange witte jas schreeuwt naar ons dat we Jezus moeten binnenlaten in ons hart, en dat we nodig geholpen moeten worden, maar we zitten niet echt te wachten op hulp. Niet nu. We zijn te moe en te blut om te gaan shoppen, en er is veel te veel drukte. Oplossing: mensen kijken. We zien Chinezen met zo’n anti-sars monddoekje, zwaaien naar kleine kindjes, en werpen boze blikken naar jongens die niet bepaald vriendelijke woordjes naar ons schreeuwen.
Een man met een blauw dokterspak en twee verpleegsters, ook helemaal in’t blauw, trekken een brancard over de Meir en spreken willekeurige mensen aan en bestuderen hun broeken. Wel heb je ooit. Ze krijgen Stefanie in het visier en om onbekende redenen snellen ze richting ons... Lees verder www.margorama.be