Studentizine

Studentizine 138

Knap ook knapper?

Dat het voordelen heeft om er goed uit te zien, weten we allemaal. En dat dit pluspunt niet beperkt blijft tot het vinden van een partner, wordt bevestigd door recent Italiaans onderzoek. Daarin wordt "aangetoond" dat studenten die er goed uitzien ook beter presteren tijdens de examens.
Nee, dat heeft niks te maken met de manier waarop tijdens de mondelinge examens professoren kunnen worden bekoord door goedgebouwde studentes in adembenemende decolletés of ultrakorte minirokjes -al dan niet zonder onderbouw-. Economie-professor Pietro Cipriani, van de universiteit van Verona gebruikte namelijk alleen "afstandelijke" criteria om na te gaan of er een verband bestaat tussen uiterlijk en studieresultaten. Hij concludeerde dat een aantrekkelijk uiterlijk een groot en economisch belangrijk effect heeft op de manier waarop studenten presteren.
Fysiek knappe studenten zetten namelijk ook knappere resultaten neer dan minder aantrekkelijke collega's en hebben bijgevolg een betere lancering in het leven. Zelfs bij blinde tests, waarbij geen contact is met studenten, gaat die regel op. Volgens Cipriani en zijn vorsers heeft dat veel te maken met het feit dat kinderen die er goed uitzien meer aandacht krijgen van hun ouders, wat hen zelfvertrouwen geeft.
Daarnaast ontwikkelen aantrekkelijke mensen door de reacties van hun omgeving een grotere mate van geloof in zichzelf. Verrassender is de vaststelling dat door de natuur verwende mensen in de meeste gevallen ook hardere werkers zijn omdat ze het verwachtingspatroon willen inlossen.
De ploeg van professor Cipriani onderzocht in de drie jaar na 2001 de examenuitslagen van 885 studenten economie. Aan vijf hoogleraren werden portretfoto's van de (hen onbekende) studenten getoond. De proffen moesten punten geven voor hun aantrekkelijkheid (van 5, mooi, knap) tot 1 (gewoontjes).
Die punten werden samengeteld en het resultaat voor elke studentenfoto werd vergeleken met de examenresultaten. Daaruit bleek dat beide cijfers gelijk evolueerden en dat bijvoorbeeld de jongelui die op basis van hun beeltenis een 4 hadden gekregen 36 procent beter scoorden in hun examens dan die met een 2.

Heb je net een megabuis in ontvangst genomen, en voel je nu ook de drang om alle spiegels in je omgeving te versplinteren? Vooral niet doen! 't Is maar een theorie, volgens dewelke Britney Spears een genie zou moeten zijn. Maar zelfs haar eigen moeder zou dat nooit durven geloven....

Gratis draadloos internet op ULB-VUB.

Vanaf het nieuwe academiejaar in oktober zullen de studenten en professoren op de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en hun Franstalige collega's van de ULB op de campus Oefenplein gratis en draadloos kunnen internetten. Dinsdag kreeg het bedrijf Imtech Telecom de opdracht toegewezen om de campus uit te rusten met een Wifi/Wimax-netwerk. Dat meldt de Brusselse minister van Informatica Guy Vanhengel. Het Brussels Gewest investeert 700.000 EUR in het experiment.
De campus aan het Oefenplein krijgt deze zomer negentig WIFI-antennes waardoor tweeduizend studenten, leraars en bezoekers van de universiteiten vanaf oktober tegelijk kunnen surfen op internet of hun mails kunnen lezen. Ze zullen ook toegang krijgen tot speciale websites. Zo zullen de studenten meteen kunnen consulteren of een bepaald boek uitleenbaar is in de bibliotheek van de VUB/ULB.
Volgens Vanhengel worden daarnaast tests uitgevoerd voor internettelefonie. Daardoor zal het personeel mogelijk onderling gratis kunnen bellen via internet. Tot slot brengt het project WIMAX en WIFI samen om de twee technologieën uit te testen. De site wordt verdeeld in vier zones, waarop telkens een twintigtal antennes komen. Verder wordt een WIMAX verbinding ontwikkeld. Het Centrum Voor Informatica voor het Brussels Gewest begeleidt het project.
Volgens Vanhengel is de VUB/ULB-campus de ideale plek om het systeem te testen. De site namelijk afgebakend en er zijn veel potentiële gebruikers. De minister wil het project op termijn uitbreiden naar heel Brussel en richtte daarom een werkgroep op met deskundigen. De groep bestudeert alle technische, economische en juridische aspecten van het project.
Het kostenplaatje mag dan wel schappelijk lijken, voor beduidend budgetvriendelijker implementatie van een lokaal draadloos net bestaan er ook andere performante en valabele alternatieven, zoals Free-hotspot.com. Met de daar beschikbare technologie kan in principe eender welk gebied tot een hotzone worden gemaakt. Internettelefonie (bvb. Skype) is dan vanzelfsprekend...

Haatdagboeken Columbine vrijgegeven.

Vorige week heeft de sheriff van Jefferson County de dagboeken van de moordenaars van Columbine High School openbaar gemaakt. Op deze Amerikaanse middelbare school vermoordden Eric Harris en Dylan Klebold op 20 april 1999 twaalf scholieren en een leraar. De dagboeken geven een schokkend beeld van de geest van de twee moordenaars.
De twee jongens lijken zich veel beter te voelen dan de rest van de mensheid en schilderen de mensheid af als dom en naïef. Volgens hen is de mens het niet waard te leven. Geweld wordt uitgebreid verheerlijkt, in zowel teksten als tekeningen.
Enkele citaten: "People that only know stupid facts that aren't important should be shot, what fucking use are they. NATURAL SELECTION. KILL all retards, people with their brain fucked up, drug addicts, people who can't figure out how to use a fucking lighter, GEEEAWD! People spend millions of dollars on saving the lives of retards and why?" "If you recall your history, the Nazis came up with a 'final solution' to the Jewish problem: kill them all. Well, incase you haven't figured it out yet, I say: 'KILL MANKIND.' No one should survive. We all live in lies. People are always saying they want to live in a perfect society, well Utopia doesn't exist."

Een super coole vakantiejob met een missie!

Ook dit jaar trekt Amnesty weer naar de festivals om actie te voeren tegen de wapenhandel. Ze zijn op zoek naar mensen die deze actie willen steunen. Velen van jullie weten dan ook dat het gezicht van deze campagne Cowboy Henk is.
Ik ben niet op zoek naar mensen die enkel de controle op de wapenhandel belangrijk vinden. Ik ben op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde mensen die élke actie van Amnesty International belangrijk vinden en daar hun steentje willen aan bijdragen.
Wist je dat je je deze zomer als jobstudent kan inzetten voor Amnesty International?
Op vrijdag 4 augustus 2006 worden een tiental enthousiastelingen opgeleid voor de job als fondsenwerver voor Amnesty International.
Wil jij er ook bij zijn, aarzel dan niet.
Als Fondsenwerver ga je, in team, de straat op en probeer je mensen te overtuigen om Amnesty International financieel te steunen.
• Ben je bestand tegen plensbuien en hittegolven?
• Sta je achter de doelstellingen van Amnesty International?
• Ben je 18 jaar of ouder en nog jong van geest?
• Heb je lef en doorzettingsvermogen?
• Werk je graag in teamverband?
• Ben je niet op je mondje gevallen en kan je het altijd goed uitleggen?
• Heb je zin in een job die iets betekent?
Schrijf je dan als de bliksem in op onze website en solliciteer voor de (vakantie)job van je leven. Op onze site vind je het sollicitatieformulier onder ‘werken voor DDF’. Vergeet niet je telefoonnummer in te vullen en te vermelden dat je voor Amnesty International wilt werken. Via onze site kan je ook doorklikken naar de site van Amnesty International.
Wees er snel bij, want de sollicitatieronde sluit af op vrijdag 28 juli 2006.

Technologisch spieken.

De Vietnamese politie heeft recentelijk een bende opgerold die hulp aanbood aan studenten om vals te spelen bij het ingangsexamen voor de universiteit. Daarvoor werden pruiken gebruikt, waaronder een draadloze oortelefoon werd verstopt, zo meldden lokale media. Minstens acht personen werden opgepakt.
Studenten moesten tot 3.000 dollar betalen voor de hulp tijdens de cruciale toelatingsproeven, zo meldt de Vietnamese nieuwssite VNExpress. Wie de bende genoeg geld had betaald, kreeg een gsm-nummer waarnaar hij moest bellen tijdens het examen. De student moest de vragen fluisteren aan zijn "helpers", die het antwoord dan opzochten en voorlazen. De studenten smokkelden de gsm's binnen in hun ondergoed en gebruikten draadloze oortjes, die via bluetooth verbonden waren met hun gsm. Die oortjes werden soms verstopt onder een pruik.
Minstens 24 studenten werden betrapt op het gebruik van een gsm tijdens het examen, maar het is niet bekend hoeveel studenten betaald hebben voor de "hulp". Bedrog is een terugkerend probleem bij de toelatingsexamens aan de Vietnamese universiteiten, aangezien 90 procent van de ouders willen dat hun kinderen hoger onderwijs geniet, terwijl er een acuut gebrek aan scholen is. Ongeveer 1,7 miljoen Vietnamese studenten nemen rond deze tijd deel aan de examens (12 procent meer dan vorig jaar), maar slechts een vijfde van hen zal toegelaten worden aan de universiteit.

Politie tegen geweld op school.

Vanaf volgend schooljaar zal elke politiezone over een aanspreekpunt beschikken waar leerlingen, ouders en schooldirecties terecht kunnen voor geweldfeiten op school. Dat heeft premier Guy Verhofstadt aangekondigd na afloop van een vergadering tussen de federale regering en de deelstaten over jeugdcriminaliteit.
De regeringen spraken ook af om geweld op het openbaar vervoer op eenzelfde manier aan te pakken. De aanwezigheid van politie moet zoveel mogelijk versterkt worden, de verschillende vervoersmaatschappijen dienen een eigen veiligheidsdienst te hebben (zoals nu al bij NMBS en MIVB) en voortaan zullen de stewards en lijnspotters gefinancierd worden door de federale overheid en de gewesten samen.
De premier drong er voorts bij de gemeenschappen op aan om het aantal opvangplaatsen voor jonge delinquenten zo snel mogelijk op te drijven.
Tot slot gaat Justitie bekijken hoe jongeren die opereren in benden strenger kunnen worden bestraft.

20,18 op 20...

Een Franse studente heeft haar middelbaar diploma behaald met een gemiddelde van 20,18... op 20. Een uitzonderlijk resultaat dat ze behaalde dankzij het systeem van coëfficiënten. Marianne scoorde het slechtst voor Engels (16), maar behaalde het maximum voor wiskunde, een vak dat zeer zwaar doorweegt in de eindafrekening. Bovendien scoorde de bolleboos nog bonuspunten door extra taken voor Latijn en een niet-linguïstisch vak te maken.
Om het succes te vieren, organiseerde de kersvers afgestudeerde een feestje in haar tuin met familie en vrienden. "Hier met al die muziek voel ik me niet volledig op mijn gemak. Ik kan me beter ontspannen door een tocht in de bergen te maken", vertelt Marianne. Ook tv kijken kan haar eigenlijk niet bekoren.
Marianne denkt aan een job in het onderwijs, maar vreest de kwajongens die tegenwoordig het klaslokaal op stelten zetten. Daarom heeft ze ook haar schrijversdroom nog niet opgegeven.

Miljonair eist gift terug van univ.

De Amerikaanse miljardair Larry Ellison heeft een beloofde donatie van liefst 86 miljoen euro aan de Harvard-universiteit geschrapt. Ellison zou zo wraak willen nemen voor het gedwongen ontslag van rector Lawrence Summers (51). Die had gezegd dat meisjes "de aangeboren begaafdheid" missen om wetenschappen te kunnen doen. Dat veroorzaakte een storm van protest. Summers en Ellison zijn vrienden en dat komt Harvard nu duur te staan.
Ellison verdiende zijn fortuin met software. Hij schreef een biografie met als titel: "Het verschil tussen God en Ellison is dat God niet denkt dat hij Ellison is".
Moeten we daar eigenlijk nog een tekeningetje bij maken?

Margorama

Ontwaken De examens zijn voorbij. Het lijkt alsof ik voor de eerste keer in 100 jaar mijn ogen weer open en frisse lucht inadem.
Het is vijf uur ’s ochtends, en Stefanie, Leen, Sarah en ik wandelen door de ontwakende stad, omdat we de laatste bus gemist hebben. Leen wandelt een beetje onstabiel op blote voeten omdat haar jaguarschoentjes blijnen begonnen te veroorzaken. Stefanie snakt om de minuut naar adem van het lachen omdat Sarah verhalen vertelt van haar jeugd, over meeuwen die haar ijsje wegroofden in Holland. Ik gniffel een beetje mee, en geniet van de frisse ochtendlucht en de eerste zonnestralen die doorkomen. De Schelde ligt er kalmpjes bij, de Sinksenfoor is doodstil. De stad slaapt terwijl wij herleven... margorama.be