Studentizine

Studentizine 174

Redactioneel

Beste lezers, vorige week was het weer een bewogen week. We waren iets te euforisch met onze zomerjas al uit de kast te halen. Na de officiële lentedag was het heel wat minder aangenaam. Het werd kouder en het regende meer, maar gelukkig brengt deze week er al wat verandering in. Stop die zomerjas toch maar niet te ver weg in de kast.
Niet alleen met het weer is het een tijd van komen en gaan, maar ook in de showbizz en de sportwereld hebben we het fenomeen vorige week mogen ondervinden. Kathleen van K3 stopt ermee. Kim Clijsters zullen we binnenkort terug te zien krijgen op het tennisveld. Je bent dus niet alleen.
Maar, geen getreur. Het Studiant magazine sleurt je uit de … eh, sleur. Haal die zonnebril maar snel boven, en lees snel verder. In ons studentizine vind je deze keer meer informatie over wat er allemaal de komende weken te doen zal zijn, met nog meer wedstrijden. Veel leesplezier alvast.

Paul Van Cauwenberge opnieuw verkozen tot rector

Op 24 maart werd professor Paul Van Cauwenberge verkozen om zijn mandaat als rector van de Universiteit Gent te verlengen. Het nieuwe mandaat loopt van 1 oktober 2009 tot en met 30 september 2013. Naast Paul Van Cauwenberge had ook Marc Cogen (fac. Rechtsgeleerdheid) zich kandidaat gesteld voor de rectorverkiezing. Alle stemgerechtigde leden van de faculteitsraden (professoren, assistenten, studenten, administratief en technisch personeel) mochten hun stem uitbrengen. De verkiezing vond plaats op 24 maart om 10 uur in het Pand. Paul Van Cauwenberge haalde in de eerste stemronde 93 procent van de stemmen binnen.

Paul Van Cauwenberge
Prof. dr. Paul Van Cauwenberge (1949) is sinds oktober 2005 rector van de UGent. Hij is gewoon hoogleraar binnen de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen (vakgroep Neus-, Keel- en Oorheelkunde) en was van 1999 tot 2004 decaan van deze faculteit. Het nieuwe mandaat van de rector loopt van 1 oktober 2009 tot en met 30 september 2013. Voor diezelfde ambtsperiode wordt ook een nieuwe vicerector verkozen. Deze verkiezing vindt plaats op 20 april 2009

www.ugent.be

De finalisten van THE CLASH zijn bekend!

EXIT, het jongerenprogramma op atv, is al 5 weken lang op zoek naar dé studentenclub van 't Stad. Maar liefst 18 studentenclubs namen het in 5 bloedstollende voorrondes tegen elkaar op. Met in hun kielzog...een cameraploeg van EXIT. Deze clubs hebben zich weten te plaatsen voor de finale: Aesculapia, Eligia, Aymie, De Wikings, Sofia, Hermes, Kinesia/De Stuivers, Prosit Rex en Technica. Zij nemen het op woensdag 1 april tegen elkaar op in een spetterende finale in de Sport Indoor op 't Zuid. Daar worden ze getest op hun behendigheid, teamspirit, kracht en snelheid. De ultieme winnaar mag zich niet enkel gedurende een jaar de "EXIT-studentenclub van 't stad" noemen, maar wint ook zijn eigen TD in Industria op woensdag 29 april.

Volg deze bloedstollende finale in EXIT op atv. Elke woensdag vanaf 12u50 op atv. Herbekijk de voorbije afleveringen via www.exit-tv.be.

EXIT brengt flitsende televisie voor, deels door en vooral met jong Antwerpen. Festivals, fuiven, parties, jeugdhuizen, trends, hippe sporten...kortom dus alles wat de jongeren zoal bezighoudt.

www.exit-tv.be

The 5000 express zoekt kandidaten !

Dit jaar gaat de 3 de editie uit van het ondertussen welbekend project Symposium express. Bert Schelfhout, organisator en bedenker van het concept, gaf de fakkel door aan Pieter Speleers, die samen met Pieter Muylaert de derde editie organiseren ! Voor degene die het concept nog niet kennen een kort woordje uitleg: The 5000 Express is een reisproject die zich richt tot avontuurlijke studenten. Studenten van heel België kunnen meedoen, maar we maken voornamelijk promotie in Gent. Het is een organisatie voor een groep avontuurlijke mensen die in de grote vakantie een reis willen maken die hun verrijkt op alle vlakken. In de vorm van een spelconcept gaan we een traject liften doorheen Europa. Deze verloopt in verschillende etappes. je zou het kunnen vergelijken met het bekend vt4 programma Peking Express, maar het grote verschil ligt er in dat het door en voor studenten wordt georganiseerd. Het volledige project zal doorgaan in juli en duurt 3 weken. De nadruk moet vooral op de Poolse, Tsjechische en Italiaanse cultuur liggen, maar ook op groepssfeer, avontuur en spanning om te winnen Zo plannen we een bezoek aan een typisch jazz festival, een geus volksfestival,…

Voor meer informatie : www.the5000.be

Studenten gezocht voor promotiecampagne voor Huis van de Student

Om Antwerpen Studentenstad en het nieuwe Huis van de Student bekend te maken bij de studenten, sturen we boodschappers op pad. Concreet zoekt vzw Antwerpen Studentenstad 2 promoteams (in totaal 8 studenten) om in de week van maandag 30 maart tot en met vrijdag 3 april van 10 tot 17u langs de verschillende campussen van de hoger onderwijsinstellingen te trekken. Medewerkers zullen studenten fotograferen met de levensgrote Aatjes en buttons/flyers uitdelen. Antwerpen Studentenstad vzw voorziet een vergoeding van 56 euro per dag.

Stuur een mailtje naar student@stad.antwerpen.be met vermelding van je telefoonnummer, naam en welke dag (mogen er meerdere zijn) je werken wil. We nemen dan snel contact met je op.

www.antwerpenstudentenstad.be

Woensdag 1 april: VLK Paashaas - Vooruit Gent

VLK Paashaas - Vooruit Gent
Hermanos Inglesos
Captain Luke (Shameboy)
Marco Bailey
Acrow


NEEM DEEL OP FACEBOOK EN WIN 5X DUOTICKET
http://www.facebook.com/event.php?eid=65699478626

Lentepoets voor studenten op woensdag 22 april 2009

Woensdagnamiddag 22 april organiseert de stad Antwerpen (Opsinjoren en Integrale veiligheid ondersteund door Antwerpen Studentenstad) de tweede Lentepoets voor studenten. De gewone Lentepoets is reeds aan zijn twaalfde editie toe, en zal plaatsvinden op zaterdag 25 april. Tijdens deze actie steunt de stad Antwerpen de buren die de handen in elkaar slaan en met vuilblik en borstel hun buurt proper maken. Door het grote succes wordt dit jaar de actie voor de tweede maal voor studenten georganiseerd. Deze keer zijn er vier programma’s , zodat iedereen, (zowel studenten als personeel) de kans krijgt om mee te doen aan de jaarlijkse Lentepoets.

Via de Lentepoets dragen we allemaal bij tot een properder Antwerpen.
De stad Antwerpen doet dan ook graag beroep op uw hulp!

www.antwerpenstudentenstad.be

Zaterdag 25 april 16e editie Nekka-Nacht in het Antwerpse Sportpaleis

Op zaterdag 25 april a.s. vindt de 16e editie plaats van de Nekka-Nacht in het Antwerpse Sportpaleis. Als grootste Nederlandstalige muziekfestival pakt vzw Nekka-Nacht ook dit jaar uit met een indrukwekkende affiche: Sarah Bettens, Boudewijn de Groot, Yevgueni, Zjef Vanuytsel, Luc De Vos, Jan De Wilde, Tref, Thé Lau, Stef Kamil Carlens en Buurman, samen live op het podium. De presentatie is in handen van Marcel Vanthilt die het ongetwijfeld niet zal kunnen laten om tussendoor nog eens in de huid te kruipen van Max Alexander en een brok Arbeid Adelt-geschiedenis terug tot leven te brengen.

Zjef Vanuytsel is zonder meer een icoon van de Vlaamse kleinkunst. Liedjes als ‘De zotte morgen’, ‘Houten Kop’ en ‘Tussen Antwerpen en Rotterdam’ zijn voor altijd in ons muzikaal geheugen gegrift. Na een lange periode van stilte (24 jaar!) maakte Zjef Vanuytsel in 2007 een geslaagde comeback en bewees hij met de cd 'Ouwe makkers' dat hij het vakmanschap nog lang niet verleerd heeft. Yevgueni won in 2002 de Nekkawedstrijd voor jong talent en sindsdien is het alleen maar crescendo gegaan. Liedjes als ‘Eenzaam met jou’, ‘Als ze lacht’ en 'Morgen komt ze thuis' worden grijsgedraaid op de radio. In maart brengen ze al hun derde cd uit. Met hun hedendaagse versie van kleinkunst zijn ze intussen zelfs uitgegroeid tot het boegbeeld van een nieuwe generatie.

Kortom, de Nekka-Nacht belooft weer een bijzonder concert te worden met stuk voor stuk unieke optredens en eenmalige duetten. Niet te missen voor alle fans van het Nederlandstalige lied. Tickets: 078/15.51.51. Info: www.nekkanacht.be.

Wil je graag ook hierbij zijn? Wij mogen 2 duotickets weggeven. Ga snel naar www.studiant.be/wedstrijd en maak kans om 1 van die duotickets te winnen.

www.nekkanacht.be