Studentizine

Zatte studenten rollen over straat.

Studenten van het Britse Cambridge hebben hun universiteit op alles behalve elegante wijze onder de aandacht gebracht. Tijdens de jaarlijkse editie van 'Suicide Sunday', het feest ter gelegenheid van het einde van de examens, stortten ze dronken neer op straat.
Voorbijgangers waren geschokt door wat ze zagen: studenten in bikini slaagden er amper in recht te blijven en begonnen zomaar op straat te braken. Niet bepaald een alledaags beeld, zeker niet op een zonnige zondagmiddag in het statige Cambridge. Dit jaar moesten de organisatoren het feest trouwens al op een nieuwe locatie organiseren, nadat een 23-jarige student eerder gearresteerd werd voor het slaan van een toeschouwer.
Cambridge lokte het voorbije weekend veel gezinnen en jonge mensen door het zonnige weer. Ze schrokken dan ook geen klein beetje toen een bende dronken studenten opdook, schunnige liedjes zingend en "vrolijk" rondkotsend.
Een groot aantal studentenfeestjes werd dit jaar overigens uit voorzorg al afgeschaft. De universiteit moet van de overheid het probleem van 'binge drinking' dringend aanpakken.

Toogzeiken maakt furore in Nederland.

Nederlandse studenten hebben een nieuwe bezigheid ontdekt: tijdens het bestellen van een drankje wordt er tegen de bar aangeplast. Dat stond te lezen in de Leewarder Courant.
Studenten in Groningen, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven praktiseren al geruime tijd het 'barplassen'. Vooral als het druk is, houden de jongens zich niet in, want dan ziet niemand het. Een draaiende bar is daarbij de favoriet.
Het fenoneem kent naar verluidt succes onder studentenverenigingen en bij gelegenheden waar er stevig gedronken wordt. Een anonieme student uit Rotterdam getuigt in de krant: 'In een drukke, smerige kroeg met overal bier, heb ik geen bezwaar. Wat je uitplast, is toch vooral bier".
De Antwerpse en Gentse kafaathouders redelijk goed kennende, zou ik eventuele copycats toch ontraden soortgelijke initiatieven te ontplooien in die steden. Wie daar betrapt wordt loopt immers het risico voor de rest van z'n dagen enkel nog zittend te kunnen pinkelen.

Jeansverbod voor studentes in India.

In India mogen studentes van vier universiteiten in het noordelijk gelegen Kanpur geen jeans meer dragen. Er zijn steeds meer gevallen van aanrandingen en verkrachtingen, en de leiding van de universiteiten wijt die aan de westerse kledij van de studentes. De beslissing van de universiteiten, waar alleen vrouwen studeren, zorgt voor een storm van kritiek, meldt The Australian.
De universiteiten verdedigen de beslissing als de beste manier om de studentes te beschermen. "We zien dat de daders vooral meisjes in jeans aanranden. De maatregel was noodzakelijk omdat we klachten blijven krijgen van ouders en studenten, die verwachten dat wij iets doen tegen de daders", legt rector Meeta Jamal van de universiteit Dayanand Degree uit.
"We melden de incidenten aan de politie, maar het bestuur van de verschillende universiteiten heeft gezamenlijk besloten om meisjes te verbieden jeans te dragen of gsm's te gebruiken op de campus. Wanneer de universiteiten (over twee weken) terug openen, denken we dat de studentes de beslissing wel zullen hebben aanvaard," zei mevrouw Jamal nog.
Die kans lijkt alleszins klein, en vrouwengroeperingen hebben de overheid al gevraagd de subsidies van de universiteiten onder de loep te nemen. "Ik ben heel kwaad, want ondanks zestig jaar onafhankelijkheid zijn we nog altijd niet beschaafd," zegt Vinay Bharadwak, advocate en vice-voorzitter van 'Mahila Dakshata Samiti' ('Waakzame Vrouwencomité'). "Door te zeggen dat vrouwen bepaalde kledij niet mogen dragen, gaan we terug in de tijd. Dergelijke morele richtlijnen zijn verachtelijk," luidt het. Ze voegde daaraan toe dat ongewenste seksuele intimiteiten in India schering en inslag zijn, en dat de politiek de feiten gewoon negeert.
Aan de Jawaharlal Nehru Universiteit van Delhi, waar zowat iedereen jeans draagt, reageren studentes verontwaardigd maar niet echt verrast. "Het gaat niet over de meisjes. Het gaat over onze samenleving en de manier waarop kerels denken", zegt de 23-jarige filosofiestudente Onen Jamir. Ze zegt dat ze gekleed in een T-shirt en short de campus niet uit durft uit schrik lastig gevallen te worden.
De 27-jarige Simpy Sinha vermoedt een politiek motief achter de aanrandingen in Kanpur, gelijkaardig aan de jaarlijkse campagne van nationalistische hindoegroepen om valentijnsdag te verbieden. "Die mensen proberen voor onrust te zorgen om aandacht te trekken. Waarom worden de jongens niet verplicht thuis te blijven na zes uur 's avonds?", vraagt ze zich af. "Zelfs meisjes die traditionele 'salwar kameez' (lange shirts en broeken) of sari's dragen, worden verkracht."

Homo verslaat meisjes voor titel van Prom-Queen.

Sergio Garcia mag zich voortaan Prom Queen van de Fairfax High School in Los Angeles noemen. U leest het goed: Queen en geen King want de 18-jarige homoseksuele student nam het op tegen de meisjes in deze wedstrijd en won nog bovendien. Dat schreef Los Angeles Times.
De 18-jarige Garcia heeft er tijdens zijn jaren op de Fairfax High School nooit een geheim van gemaakt dat hij homo is. Toen de wedstrijd van Prom King en Queen ter sprake kwam, vond hij dat hij zich moest inschrijven bij de meisjes omdat de titel van Queen beter bij zijn persoonlijkheid paste. Hij beloofde zijn medestudenten dat hij geen jurk zou beginnen te dragen als hij won.
Garcia geeft toe dat het eigenlijk allemaal een beetje als een stunt begon want hij was helemaal niet zeker dat de school het wel zou toelaten. Maar uiteindelijk voerde hij een echte campagne en kwam er door zijn deelname een ware discussie op gang over seksualiteit en de rolverdeling tussen man en vrouw.
Vooral zijn speech bleek indruk gemaakt te hebben op zijn medestudenten. "Misschien waren deze verkiezingen vroeger iets waar alles om populariteit draaide en waar de knapste jongen en het mooiste meisje van de school verkozen werden als King en Queen, maar de tijden zijn veranderd. Nu gaat het al lang niet meer om wie de meeste vrienden heeft en de coolste kleren draagt. Ik ben natuurlijk niet de meest typische Queen-kandidate, maar ik kan meer bieden dan wat jullie zien", aldus Garcia tijdens zijn speech.

Studenten van Oxford uit de kleren.

Alles behalve verlegen studenten aan de universiteit van Oxford hebben geposeerd voor een zwart-wit naaktkalender voor TravelAid. Met de opbrengst van de kalender moeten Engelse studenten makkelijker in het buitenland aan vrijwilligershulp kunnen doen. Maar liefst zestig studenten namen deel aan de fotoshoot. "Helemaal naakt gaan in zo'n historische omgeving was erg opwindend", aldus een 22-jarige studente in 'The Sun'. "Ik denk dat we allemaal wat verrast waren hoe leuk we het wel vonden.
De universiteitsbazen gaven hun goedkeuring voor de kalender. "In onze tijd zou zoiets nooit gekund hebben", aldus een directielid. "Toen ik de kalender zag, liep ik even wat rood aan en vroeg me af wat de rector zou zeggen. Maar het is duidelijk dat de studenten zich amusserden en met het geld dat naar een goed doel gaat, vind ik het wel een aardig initiatief."
"Toen iemand me het voorstel deed, dacht ik 'waarom ook niet?' Het resultaat mag alvast gezien worden en ik hoop dat de kalender veel geld oplevert", aldus Catherine Little, een van de initiatiefneemsters. "Van onze professoren hebben we veel steun gekregen. Ze genoten achteraf ook duidelijk van de foto's."
Niets menselijks is de proffen vreemd.....

Zaterdag 20 juni Schools Out dag in Bobbejaanland

Kom op zaterdag 20 juni naar Bobbejaanland. De hele dag kan je samen met je vrienden genieten van de allernieuwste attractie King Kong, verschillende muzikale stunts en zoveel andere attracties!

TMF-VJ Sofie zorgt voor de nodige sfeer. Heel de dag lang zijn er verschillende optredens naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de topattractie Revolution, ondermeer 2Fabiola (met een GIGANTISCHE STUNT!), Frank Tiaya feat. Kaye Styles, beatboxer Fatty _K, internationale act Agnes Carlsson (winnaar Idols Zweden en bekend van de monsterhit 'Release Me'), Robert Abigail, Lasgo, Annagrace en Sylver zullen naar Bobbejaanland afzakken !

TMF-ambiance verzekerd!

Tot in Bobbejaanland!

Voor tickets:
Koop via http://www.tmf.be/bobbejaan je ticket via TMF of ga langs bij je Free Record Shop. Je koopt er je tickets voor maar 20 € ipv 31 € aan de kassa van Bobbejaanland

Woensdag 24 juni Stoelendans @ Ossenmarkt te Antwerpen

Heb je eens zin om volledig uit je dak te gaan en je clubkleuren op een originele manier te verdedigen ? Doe dan mee aan de MEGA-STOELENDANS tijdens het slotfeest van de buurt aan de beurt op de Ossenmarkt te Antwerpen op 24 juni 2009 ! Inschrijven kan via de link hieronder en voor de last man/woman sitting voorzien we als hoofdprijs een duovlucht naar een bestemming naar keuze rond de Middellandse Zee !!!

Kijk dus snel naar de spelregels en verneem er alles over de STOELENDANS en vergeet je zeker niet vooraf in te schrijven, aangezien de stoelen uiteraard beperkt zijn

Het jaar is bijna gedaan, dus doe nog'ns zot !! Wij voorzien stoelen, een DJ en allerlei randanimatie, zorgen jullie voor de sfeer ?

Start Slotfeest buurt aan de beurt: 16u tot 20u
Start Stoelendans: 18u tot 20u

Inschrijven Stoelendans: http://www.studiant.be/stoelendans